Almás süti cukor nélkül

Nagyon kelendő manapság mindenféle süti cukor nélkül. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz édes finomságunk. Csak az alapanyagokat kell úgy összeválogatni, hogy az természetesen édes legyen.

Almás süti cukor nélkül
Gyors és finom. Mintha a nagymamád sütötte volna. Ilyen az almás süti cukor nélkül.

Almás süti cukor nélkül

Az alma azért is népszerű alapanyag, mert minden évszakban kapható. Ráadásul van édes és savanykás változata is. Így mindenki megtalálhatja a számára legízletesebbet.

Nem kell hozzá a teljesen hibátlan alma. A kompótnak való talán foltos, de úgyis meg kell hámozni. A kicsit fonnyadtabb édesebb és olcsóbb is. Olyan egyszerű, nem lehet elrontani!

Almás süti cukor nélkül recept

Almás süti cukor nélkül
Az almás süti cukor nélkül titka a finom alma.

Gyorsan elkészül, íze mennyei. Nem lehet annyit sütni belőle, hogy elég legyen!

Hozzávalók

Tészta

150 dkg liszt, 1/3 része lehet teljes kiőrlésű,
10 dkg vaj, vegánoknak kókuszzsír vagy margarin
4 evőkanál tejföl, vegánoknak több margarin és egy kis szódavíz
1 sütőpor,
pici só

Töltelék

30 dkg reszelt édes alma, ha savanyú almából van, akkor 2 ek mazsola,
fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Linzer tésztát készítünk az alapanyagokból. Fél órát pihentetjük, addig almát reszelünk. A tészta 2/3-át elnyújtjuk, és sütőformába tesszük.

Az elkevert tölteléket egyenletesen rásimítjuk. A tetejére jöhet a rács a maradék tésztából. Előmelegített sütőben sütjük.

Ma már nem kihívás a süti cukor nélkül. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.