Ma már nem csak azok hagyják el a cukrot, akik betegséggel küzdenek, vagy fogyni szeretnének. Egyre többen vannak azok, akik lemondanak a fehér cukorról, pusztán azért, mert az egészségtelen. Szerencsére ez nem jelenti ma már azt, hogy nem ehetünk édességet. A cukormentes marcipán süti is diétás finomság, amely könnyen a család kedvencévé válhat.

A marcipán süti receptje
A cukormentes marcipán süti is kedvelt édesség, beilleszthető a legtöbb diétába, hiszen cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes. Alacsony kalóriájú, bármikor elkészíthető nyalánkság.
Hozzávalók
A marcipán süti piskótájához
- 4 dl mandulatej
- 0.5 ek konjac liszt
- 4 ek eritrit
- 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)
- 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
- 150 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
A marcipán süti krémjéhez
- 300 g mandula (blansírozott egész vagy szeletelt)
- 4 ek eritrit
- 50 ml kókuszolaj (vagy kakaóvaj)
- 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
- 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)
A marcipán süti csokoládéöntetéhez
- 2 ek eritrit
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 ml mandulatej, vagy víz)
- 40 ml kókuszolaj
A piskóta elkészítése
- Egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel, és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát és mandula aromát, majd hagyjuk állni, amíg besűrűsödik, kb 15-20 perc.
- Eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, és amikor a konjac lisztes tej már megfelelően sűrű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, és tepsibe öntjük, majd, mint a hagyományos piskótákat, kisütjük.
A krém elkészítése
- A mandulát vízben áztatjuk egy teljes napig, majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük, – de nem teljesen –, akkor hamarabb megpuhul).
- Adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat, majd egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
- Addig folytatjuk, amíg homogén krém állagúvá dolgozzuk össze.
- Ízlés szerint édesítsük és ízesítsük a mandula és vanília aromával.
- A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére.
A csokimáz elkészítése
- Az édesítőt összekeverjük a kakaóval és egy kevéske vízzel.
- Összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a kókuszolajat, és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni.
- Amikor már megfelelően sűrű, de még folyékony, akkor rákenjük a süti tetejére.
Tálalás
Díszíthetjük szeletelt vagy forgácsolt mandulával.
0 comments on “Cukormentes marcipán süti”Add yours →