Cukormentes marcipán süti

Ma már nem csak azok hagyják el a cukrot, akik betegséggel küzdenek, vagy fogyni szeretnének. Egyre többen vannak azok, akik lemondanak a fehér cukorról, pusztán azért, mert az egészségtelen. Szerencsére ez nem jelenti ma már azt, hogy nem ehetünk édességet. A cukormentes marcipán süti is diétás finomság, amely könnyen a család kedvencévé válhat.

Igazi diétás finomság, a cukormentes marcipán süti, amit a hagyományos sütik fogyasztói is megirigyelnek! Sőt, olyan egyszerű, mint amilyen finom.

A marcipán süti receptje

A cukormentes marcipán süti is kedvelt édesség, beilleszthető a legtöbb diétába, hiszen cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes. Alacsony kalóriájú, bármikor elkészíthető nyalánkság.

Hozzávalók

A marcipán süti piskótájához

  • 4 dl mandulatej
  • 0.5 ek konjac liszt
  • 4 ek eritrit
  • 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
  • 150 g mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor

A marcipán süti krémjéhez

  • 300 g mandula (blansírozott egész vagy szeletelt)
  • 4 ek eritrit
  • 50 ml kókuszolaj (vagy kakaóvaj)
  • 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
  • 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)

A marcipán süti csokoládéöntetéhez

  • 2 ek eritrit
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 ml mandulatej, vagy víz)
  • 40 ml kókuszolaj

A piskóta elkészítése

  • Egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel, és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát és mandula aromát, majd hagyjuk állni, amíg besűrűsödik, kb 15-20 perc.
  • Eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, és amikor a konjac lisztes tej már megfelelően sűrű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, és tepsibe öntjük, majd, mint a hagyományos piskótákat, kisütjük.

A krém elkészítése

  • A mandulát vízben áztatjuk egy teljes napig, majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük, – de nem teljesen –, akkor hamarabb megpuhul).
  • Adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat, majd egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
  • Addig folytatjuk, amíg homogén krém állagúvá dolgozzuk össze.
  • Ízlés szerint édesítsük és ízesítsük a mandula és vanília aromával.
  • A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére.

A csokimáz elkészítése

  • Az édesítőt összekeverjük a kakaóval és egy kevéske vízzel.
  • Összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik.
  • Hozzáadjuk a kókuszolajat, és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni.
  • Amikor már megfelelően sűrű, de még folyékony, akkor rákenjük a süti tetejére.

Tálalás

Díszíthetjük szeletelt vagy forgácsolt mandulával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük