Gesztenyés kókuszgolyó

A gesztenyés kókuszgolyó szinte már túl egyszerű. Ha cukormentes gesztenyemasszát vásárolsz hozzá, akkor cukormentes, mégis mennyeien finom. Méz sincs benne.

Nem mellesleg  a gesztenye gyógynövény. Antioxidáns hatású, tele vitaminokkal, kimagasló ásványi anyag tartalommal. Természetesen ez csak a cukor- és vegyi adalékmentes gesztenyemasszára érvényes!

Gesztenyés kókuszgolyó recept

Gesztenyés kókuszgolyó recept

Gyorsan elkészíthető. Igazából már-már szégyellnivalóan egyszerű, mégis megőrülnek érte a vendégek.

Hozzávalók 20 db golyóhoz

200 dkg cukormentes gesztenyemassza
egy maréknyi kókuszreszelék
pár szem mazsola

 

Gesztenye

Gesztenyés kókuszgolyó elkészítése

A kiolvasztott gesztenyemasszából gyúrjunk golyókat úgy, hogy a közepében legyen 1-2 szem mazsola. Ez kellemes meglepetés annak, aki éppen eszegeti. Egyetlen dologra kell itt figyelni: időben kivegyük a fagyasztóból a gesztenyemasszát, hogy megpulhuljon.

A golyókat hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Kész is!

Tálalás

A kókuszreszelékben alaposan meghempergetett gesztenyés kókuszgolyó meglehetősen gusztusos. A legtökéletesebb mignon papírban felszolgálni.

 

 

Diós kókuszgolyó recept

A diós kókuszgolyó recept rendkívül egyszerű és gyors. Ráadásul cukormentes, mégis mézédes. Méz sincs benne. Akár azt is mondhatnánk róla, hogy egészség-golyó.

Diós kókuszgolyó recept
Gyorsan elkészíthető és mennyei. Vendégek kedvence. Ezen kívül nyers és cukormentes. Lehet ezt fokozni?

Diós kókuszgolyó recept tudnivalók

Az itt közölt diós kókuszgolyó teljesen nyers étel. Szükséges hozzá valamilyen aprítógép, legalább egy klasszikus kávédaráló.

Hozzávalók 10-15 db diós kókuszgolyóhoz

10 dkg dió
5 dkg mazsola
5 dkg kókuszreszelék

 

Kókusz: Diós kókuszgolyó recept

A diós kókuszgolyó recept elkészítése

Tegyük a kávédarálóba a mazsolát. Óvatosan, ne túl sokat egyszerre, mert igénybe veszi a gépet. Egy adag mazsolát nem szükséges 6-8 másodpercnél hosszabban pépesíteni. A pépes mazsolát gyűjtsük egy edénybe.

Ha sajnálnánk a kávédarálót, akkor húsdarálóval is megoldhatjuk.
Szórjunk a kávédarálóba diót, majd őröljük meg. Vigyázzunk, hogy ne terheljük túl a gépet. Ügyeljünk arra is, hogy dióhéj ne legyen közte.
A megőrölt diót öntsük a mazsolához, majd gyúrjunk belőle golyókat.

A golyókat hempergessük meg a kókuszreszelékben.
Ennyivolt! Vendégeid megőrülnek majd érte és nem fogják elhinni, hogy cukormentes.

A diós kókuszgolyó tálalása

A kókuszreszelékben alaposan meghempergetett diós kókuszgolyó mutatós. A legtökéletesebb mignon papírban felszolgálni. Szórhatunk a tetejére pici fahéjat.

Jó ötlet a diós kókuszgolyó közepébe friss mentalevelet gyúrni.